A-Quin inspecteert Sumatrabrug Leiden volgens NEN 1010 & NEN 60204

Deel dit bericht

In opdracht van gemeente Leiden inspecteerde A-Quin de elektrische installatie van de Sumatrabrug in Leiden volgens NEN 1010 en NEN 60204. Lees hier meer over dit project.

Sinds november 2020 worden er werkzaamheden gepleegd aan de Sumatrabrug in Leiden. De Sumatrabrug is een ophaalbrug over de Oude Rijn tussen de Admiraalsweg en de Sumatrastraat. Het onderhoud moet de kans op storingen verkleinen.

Inspecties volgens NEN 1010 & NEN 60204 aan de Sumatrabrug

Van 19 tot en met 21 januari 2021 inspecteerde A-Quin de Sumatrabrug. De elektrische installatie van de brug is getoetst aan de NEN 1010 en de NEN-EN 60204-1.

De NEN 1010 inspectie is een opleverinspectie die zich richt op de veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties. Aangezien er vorig jaar verschillende werkzaamheden waren gepleegd aan de Sumatrabrug, was een opleveringsinspectie op zijn plaats.

Ook na een periode van verschillende onderhoudswerkzaamheden kan A-Quin ingeschakeld worden om met een onafhankelijk onderzoek de staat van uw kunstwerk of installatie en de veiligheid daarvan goed in beeld te brengen.

Afbeelding: Controle m.b.t. aanduidingen volgens NEN 1010

De NEN-EN 60204-1 geeft praktische invulling aan de Laagspanningsrichtlijn en Machinerichtlijn. Tijdens de NEN 60204 inspectie wordt de veiligheid van machines en elektrische uitrusting van machines getoetst. Op basis van de bevindingen uit de inspecties heeft A-Quin een rapport opgesteld.

Voorbeeldrapportage inzien?

Benieuwd hoe een inspectierapport van onze specialisten eruit ziet? Vraag hier uw voorbeeldrapportage aan.

Afbeelding: Inspectie van bekabeling volgens NENEN 60204-1

Bruggen & Elektrotechnische Inspecties

Veel bruggen in Nederland zijn voorzien van elektrische uitrusting, onder andere voor het ophalen van de brug. Het goed functioneren van de elektrotechnische installatie van een brug is van groot belang voor de veiligheid van gebruikers en om de continuïteit van het weg- en vaarverkeer te waarborgen.

Er zijn verschillende elektrotechnische inspecties die u kunt uitvoeren om inzicht te krijgen in de staat van de elektrische installatie. Welke inspectie past bij uw vraagstuk, hangt af van de situatie. Kortom: het betreft veelal maatwerk waarbij A-Quin graag met u meedenkt! Neem gerust contact op voor advies via 0184 – 41 07 12.

Meer weten? Bekijk dan ook het artikel: Natte beweegbare kunstwerken & veiligheid.

Brug laten inspecteren? | A-Quin staat voor u klaar

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. Onze inspecteurs beschikken over specialistische kennis en ervaring waarmee ze u kunnen voorzien van waardevolle inzichten en bruikbaar advies.

We staan u graag bij met advies en inspecties om de veiligheid en het goed functioneren van uw object te waarborgen. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u van dienst kunnen zijn. Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Meer lezen over de NEN 1010?