Programmeringsinspectie

Een programmeringsinspectie is gericht op inzicht in de vervangingstermijn. Het gaat dan om het in kaart brengen van risico’s die hier op lange termijn invloed op hebben.

Toepassing van programmeringsinspecties

Wanneer er echt groot onderhoud gepleegd moet worden aan bijvoorbeeld bruggen, snelwegen of machineparken, dan is de impact hiervan vaak groot. Het periodiek uitvoeren van een programmeringsinspectie helpt om onnodige verrassingen te voorkomen.

Stel dat binnen 10 jaar een brugdek vernieuwd moet worden of dat constructiedelen van bepaalde civiele kunstwerken aan vervanging toe zijn, dan is het prettig dat op tijd te weten. Alleen zo kan het project immers gebudgetteerd worden en is er voldoende tijd om goed te kijken naar de optimale planning van de werkzaamheden.

Ook binnen de industrie worden steeds vaker programmeringsinspecties ingezet. Het plegen van groot onderhoud aan of gedeeltelijke vervanging van complexe machines en productielijnen heeft veel impact. Programmeringsinspecties helpen om inzicht te krijgen in de onderhoudswerkzaamheden op langere termijn, waardoor onderhoud meer voorspelbaar wordt. Het preventieve onderhoud wat hierbij naar boven komt heeft daarnaast de nodige financiële voordelen ten opzichte van correctief onderhoud.

Brede inzetbaarheid

Het bepalen van de technische staat, om onderhoud te kunnen programmeren, vraagt om brede inzetbaarheid. A-Quin is breed inzetbaar. Diepgaande kennis van disciplines als civiele techniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde maakt dat we uitstekend in staat zijn programmeringsinspecties uit te voeren.

Hoe kunnen we u helpen?

We zijn u graag van dienst! Als onafhankelijk inspectie- en adviesbureau, voeren we graag uw programmeringsinspecties uit. Zullen we eens kennismaken om te kijken hoe we u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op via 0184 – 410712.

Ter inspiratie vindt u hieronder een selectie uit de eerder door ons uitgevoerde programmeringsinspecties.

Meer informatie

Stef Höppener
06-51553735

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Bekijk de brochures

Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.

Door A-Quin uitgevoerde inspecties