SCIOS Scope 10

Elektrisch materieel is de belangrijkste veroorzaker van brand. Daarom is het verstandig (en vaak zelfs verplicht) de brandveiligheid van elektrotechnische installaties te inspecteren.

De NTA 8220 inspectie volgens SCIOS Scope 10 richt zich specifiek op het in kaart brengen van het brandrisico van elektrische installaties.

Waarschijnlijk moet u van uw verzekeraar deze inspectie doen. Wij helpen u graag met het uitvoeren van een inspectie die voldoet aan de eisen die uw verzekeraar stelt!

Bel voor informatie 0184-410712 of
Vraag een offerte aan

NTA 8220 inspectie volgens SCIOS Scope 10

Een NTA 8220 inspectie volgens SCIOS Scope 10 brengt brandrisico’s van elektrische installaties in beeld. De beoordelingsmethode bestaat uit een visuele waarneming en een aantal metingen en beproevingen. Wanneer u een NTA 8220 inspectie volgens SCIOS Scope 10 laat uitvoeren, heeft u:

  • Inzicht in brandrisico’s
  • Een overzichtelijk inspectierapport met aandachtspunten
  • Advies over hoe u de kans op brand door elektrisch materieel kunt verkleinen

SCIOS Scope 10 gecertificeerd

A-Quin is SCIOS Scope 10 gecertificeerd. Deze certificering is uw garantie voor kwaliteit. Het biedt u de zekerheid dat de beoordeling van brandrisico volgens de NTA 8220 wordt uitgevoerd, door een vakbekwame en gecertificeerde inspecteur.

Na  oplevering van de goed gekeurde installatie, melden wij de inspectie voor u af in het SCIOS portaal met adres en installatiegegevens en wordt de inspectie geregistreerd. U ontvangt van ons het volgende certificaat  indien er geen gebreken zijn of wanneer de gebreken hersteld zijn zodat u deze kunt gebruiken voor uw verzekeraar.

Deze SCIOS Scope 10 inspectie wordt in de meeste gevallen binnen één maand uitgevoerd.

 

Advies op maat over brandveiligheid

Laat u de NTA 8220 volgens SCIOS Scope 10 uitvoeren door A-Quin? Dan maakt onze gecertificeerde inspecteur samen met u een rondgang over uw bedrijf. U krijgt dan direct tips om de brandveiligheid op uw bedrijf te vergroten. Voorkomen is immers beter dan blussen!

 

SCIOS Scope 10 verplicht?

Er geldt geen wettelijke verplichting voor het uitvoeren van een brandrisico-inspectie volgens de NTA 8220 – SCIOS Scope 10. Dat wil echter niet zeggen dat er geen enkele verplichting geldt.

Steeds vaker stellen verzekeraars een NTA 8220 inspectie als voorwaarde voor brandverzekeringen. Ook kan het een voorwaarde zijn in zakelijke overeenkomsten zoals een VVE-reglement of een (ver)huurcontract. Als aanvullende voorwaarde wordt daarbij vaak gesteld dat de inspectie uitgevoerd dient te worden door een SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf.

 

Kennismaken?

Onze adviseurs vertellen u graag over de mogelijkheden. U kunt ze bereiken op 0184-410712 of laat uw vraag achter via het contactformulier.

Meer informatie

Wim van Teffelen
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Door A-Quin uitgevoerde inspecties