NEN-EN 50160 inspectie

Waarschijnlijk moet u van uw verzekeraar deze inspectie doen. Wij helpen u graag met het uitvoeren van een inspectie die voldoet aan de eisen die uw verzekeraar stelt!

Bel voor informatie 0184-410712 of
Vraag een offerte aan

De Power Quality inspectie volgens de normen van de NEN-EN 50160 neemt de kwaliteit van uw energievoorziening onder de loep. Het gaat daarbij om analyse van de kwaliteit van uw laagspanningsnet. Deze inspecties voeren we hoofdzakelijk uit binnen de wereld van industrie en infrastructuur.

Aanleiding tot NEN-EN 50160 inspectie

Er zijn 2 gangbare aanleidingen om een Power Quality inspectie uit te voeren. Allereerst kan dit uit een NEN 3140 inspectie als adviespunt komen. De andere reden ligt in het verklaarbaar maken van onverklaarbare storingen.

Symptomen: wanneer wordt het tijd voor een Power Quality inspectie?

Wanneer u bijvoorbeeld last hebt van ‘spontane’ storing in machines, uitval van elektronische componenten of oververhitting van bekabeling, dan kan het tijd worden voor nadere inspectie.

De oorzaak van deze symptomen hoeft overigens niet bij u of uw organisatie te liggen. Ook omgevingsfactoren kunnen (een deel van) de oorzaak zijn. Wanneer uitgesloten is dat de oorzaak in de uitgevallen apparatuur ligt, biedt een Power Quality inspectie uitkomst.

Veel voorkomende oorzaken

Aanpassingen aan het laagspanningsnet kunnen verband houden met de kwaliteit van de energievoorziening. In de praktijk kan gedacht worden aan concrete voorbeelden, zoals het opwekken van stroom door (eigen) zonnepanelen of het aanpassen van bestaande machines aan de huidige tijd en eisen. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het vervangen van conventionele verlichting door LED-verlichting. Al dit soort ontwikkelingen kunnen invloed hebben op het eigen stroomnet en de veiligheid daarvan.

Meten is weten

Bij het uitvoeren van een Power Quality inspectie, volgen we de NEN-EN 50160 richtlijn. Door een meetopstelling te plaatsen op de plaats waar de voeding het pand binnenkomt, zijn we in staat om in 1 week voldoende data op te bouwen om te achterhalen of de oorzaak ligt in de energie die binnenkomt, of dat de oorzaak in het eigen stroomnet gezocht moet worden. Op basis van een duidelijk en goed onderbouwd rapport, kan vervolgens actie worden ondernomen om de situatie te verbeteren.

Herkenbaar?

Herkent u zich in dit verhaal? Of wilt u dergelijke situaties voorkomen en daarom preventie een Power Quality analyse uitvoeren? Als onafhankelijk inspectie- en adviesbureau zijn we u graag van dienst!

Meer informatie

Wim van Teffelen
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.

Door A-Quin uitgevoerde inspecties