Elektrotechnische Inspecties

Elektrotechnische installaties komen we vrijwel overal tegen. Waar gewerkt wordt met elektriciteit, is veiligheid natuurlijk van groot belang. Niet in de laatste plaats, omdat we behoorlijk afhankelijk zijn van dergelijke installaties.

Waarschijnlijk moet u van uw verzekeraar deze inspectie doen. Wij helpen u graag met het uitvoeren van een inspectie die voldoet aan de eisen die uw verzekeraar stelt!

Bel voor informatie 0184-410712 of
Vraag een offerte aan

Veiligheid van elektrotechnische installaties

Het belang van veiligheid van uw elektrotechnische installaties wordt benadrukt door de regelgeving op dit vlak. Zo is een werkgever verantwoordelijk voor een veilige werkplek vanuit de arbeidsomstandighedenwet. Daarnaast bent u als beheerder verantwoordelijk voor de veiligheid van elektrotechnische installaties. Binnen de NEN normering spreken we dan over de installatieverantwoordelijke.

Wij helpen u bij uw verantwoordelijkheid!

Het goed om te weten dat u er als installatieverantwoordelijke niet alleen voor staat. We helpen u graag. Dat doen we door het uitvoeren van verschillende soorten elektrotechnische inspecties:

NEN 3140

De NEN 3140 is de norm voor elektrotechnische veiligheid van laagspanningsinstallaties. Daarbij gaat het om spanningen tot 1000 volt wisselspanning of 1500 volt gelijkspanning.
Bekijk de NEN 3140 Inspectie

NEN 3840

Deze norm lijkt veel op de NEN 3140, maar heeft 1 groot verschil. Deze norm gaat over de elektrotechnische veiligheidsinpectie voor hoogspanningsinstallaties.
Bekijk de NEN 3840 inspectie

NEN 1010

Na aanleg of belangrijke wijziging aan een elektrotechnische installatie, dient de NEN 1010 opleverinspectie plaats te vinden.
Bekijk de NEN 1010 inspectie

NEN-EN 50160

Wanneer het energiegebruik verandert door bijvoorbeeld het moderniseren van bestaande machines, kan dit impact hebben op het laagspanningsnet. Daarvoor is deze Power Quality analyse bedoeld.
Bekijk de NEN-EN 50160 inspectie

NTA 8220 volgens SCIOS Scope 10

De NTA 8220 inspectie richt zich specifiek op de brandrisico’s van elektrisch materieel. We zijn gecertificeerd volgens SCIOS Scope 10, zodat we deze inspecties voor u kunnen verzorgen.
Bekijk de NTA 8220 inspectie

NEN-EN 60204-1

Voldoet de elektrische uitrusting van uw machines, apparaten en installaties (nog) aan de geldende eisen? Een NEN-EN 60204-1 inspectie biedt u inzicht in de veiligheid en mogelijke risico’s.

Bekijk de NEN-EN 60204-1 inspectie

Deskundig uitgevoerde elektrotechnische inspecties

Deskundigheid is de rode draad in alles wat we doen. We beschikken daarom over certificering volgens de normen van SCIOS scope 8. Deze certificering is in de plaats gekomen van de oude certificering volgens de ‘Criteria van Toezicht’. Iedere 18 maanden worden onze inspecteurs onderworpen aan een praktijk-audit. Zo bent u ervan verzekerd dat inspecties volgens hoge standaarden worden uitgevoerd.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste inspectie?

Bent u benieuwd naar welke inspecties bij uw organisatie en verantwoordelijkheden passen? Onze deskundige adviseurs gaan graag met u in gesprek. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0184-410712 – of gebruik het contactformulier.

Meer informatie

Wim van Teffelen
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.

Door A-Quin uitgevoerde inspecties