NEN 3840 Inspectie

Als beheerder van elektrotechnische hoogspanningsinstallaties bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van deze installaties. Daarom is het verstandig om dergelijke installaties regelmatig te laten inspecteren.

Waarschijnlijk moet u van uw verzekeraar deze inspectie doen. Wij helpen u graag met het uitvoeren van een inspectie die voldoet aan de eisen die uw verzekeraar stelt!

Bel voor informatie 0184-410712 of
Vraag een offerte aan

Werkveld NEN 3840 inspecties

Onze NEN 3840 inspecties richten zich op de veiligheid van elektrische hoogspanningsinstallaties. Onder hoogspanninstallaties worden installaties verstaan die met een netspanning van meer dan 1000 volt wisselspanning of 1500 volt gelijkspanning werken. Onder de norm vallen zowel middenspanningsinstallaties, hoogspanningsinstallaties als ultra hoogspanningsinstallaties. Voor elektrotechnische installaties met een lagere spanning, is de NEN 3140 inspectie ontwikkeld.

Hoogspanningsinstallaties vinden we onder andere terug in bruggen, energienetten en machineparken. We werken voor uiteenlopende klanten: van beheerder van civiele kunstwerken tot ziekenhuizen en van energieleveranciers tot industriële bedrijven.

NEN 3840: de norm

De NEN 3840 norm heeft betrekking op: “Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Hoogspanning”. De norm richt zich niet alleen op de bedrijfsvoering van deze installaties, maar ook op werkzaamheden aan, met of nabij hoogspanningsinstallaties.

De norm is gericht op veilig werken. Zeker bij hoogspanningsinstallaties is de impact van incidenten groot. Beheerders van dergelijke installaties worden binnen de NEN 3840 norm installatieverantwoordelijke genoemd. Ze zijn dan ook niet alleen verantwoordelijk voor het beheer, maar ook voor de veiligheid van de installaties.

De NEN 3840 inspectie

Bij het uitvoeren van NEN 3840 inspecties, speelt veiligheid een belangrijke rol. Zo is er aandacht voor risico-inventarisatie, de veiligheid van elektrische hoogspanningsinstallaties en arbeidsmiddelen, de instructies en regelgeving voor bedienend en onderhoudend personeel en de manier waarop de installaties zijn voorzien van waarschuwingsborden en documentatie.

Uw voordelen

Wanneer u uw NEN 3840 inspecties aan elektrische hoogspanningsinstallaties door A-Quin laat uitvoeren, heeft dat een aantal belangrijke voordelen:

  • Kennisvoorsprong: onze inspecteurs zijn op de hoogte. Ook van de details rondom de NEN 3840 norm
  • Verantwoordelijkheid: U laat zien dat u aantoonbaar zorg besteed aan de veiligheid van uw installaties!
  • Onafhankelijk: We hebben maar 1 belang. Zorgen dat u en uw mensen veilig kunnen werken met hoogspanningsinstallaties.

Vertel ons uw wensen

We gaan graag met u in gesprek. Afhankelijk van uw situatie kunnen we u helpen bij het inzetten van de juiste inspecties. We zijn breed inzetbaar op dit vlak en hebben u nog veel meer te bieden dan alleen de NEN 3840 inspectie!

Meer informatie

Wim van Teffelen
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Ontvang een voorbeeldrapportage!

Wilt u voordat u voor ons kiest eerst eens een voorbeeldrapportage van een NEN 3840 inspectie zien? Dat kunnen we ons goed voorstellen. We hebben geanonimiseerde voorbeeldrapportages, zodat u een goed beeld krijgt van de informatie er in een NEN 3840 rapportage staat. Vul hieronder uw gegevens in en vraag de rapportage aan!

Door A-Quin uitgevoerde inspecties