NEN 6787 Inspectie

Nederland leeft met water. Als gevolg daarvan hebben we veel bruggen, waarvan er ook nog veel beweegbaar zijn. Alleen ons snelwegennet kent er al 19. Feitelijk gezien zijn bruggen machines, waardoor ze onder de Machinerichtlijn en Arbeidsmiddelenrichtlijn vallen.

Beweegbare bruggen: veiligheid voorop

De veiligheid van beweegbare bruggen is van cruciaal belang. Een inspectie- en instandhoudingsplan in combinatie met het continu monitoren van de bruggen is daarom een absolute must. Hoe kan anders de veiligheid van bruggebruikers, bedienend personeel en onderhoudspersoneel worden gewaarborgd?

NEN 6787: focus op veiligheid

Veiligheid is binnen de NEN 6787 norm leidend. Het is immers beter om onveilige situaties te voorkomen voordat ze zich voordoen. In de NEN 6787 norm staan daarom eisen en aanbevelingen voor het ontwerp van beweegbare bruggen. Deze zijn te toetsen door middel van een inspectie. Het opstellen van een object specifieke risicoanalyse is hierbij een standaard onderdeel.

Helderheid door NEN 6787 inspectie

Onze gespecialiseerde inspecteurs en adviseurs staan voor u klaar. We geven u graag inzicht in de veiligheid van uw beweegbare brug. We doen dat door uitvoering van de NEN 6787 inspectie. Een heldere rapportage en onafhankelijk advies staan daarbij centraal. Zo bent u als brugbeheerder en verantwoordelijke op de hoogte van de risico’s en kunt u daarmee aan de slag!

Meer weten? Onze adviseurs zijn bereikbaar via 0184-410712 of info@a-quin.nl.

Meer informatie

Olivier Dolk
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.

Door A-Quin uitgevoerde inspecties