Duikinspecties

Wanneer objecten die geïnspecteerd moeten worden geheel of gedeeltelijk onder water liggen, zijn duikinspecties een uitkomst! Duikers of duikrobots zijn dan onze ogen onder water. Door de inzet van duikrobots, maken we inspecties op de meest onmogelijke plekken mogelijk.

Duikinspecties en onderzoeken

Duikinspecties kunnen voor diverse inspecties en onderzoeken worden ingezet. Naast de gangbare inspecties, zoals toestandsinspecties, NEN 2767 inspecties of gerichte technische inspecties, is het ook mogelijk specifieke onderzoeken te doen. Schadeonderzoek en niet-destructieve metingen zijn hier goede voorbeelden van.

Voorbeelden van constructies

Wanneer er onderzoek of inspectie uitgevoerd moet worden aan bijvoorbeeld rioolbuizen, sluisdeuren, bruggen of duikers, zetten we vaak duikinspecties in. Dankzij de inzet van schotten en duikrobots, kunnen we ook plaatsen met veel stroming inspecteren.

Aanpak van duikinspecties

We denken graag met u als opdrachtgever mee. Zo kan het de moeite waard zijn om bij inzet van duikinspecties verschillende inspectie en onderzoeken te combineren. Ook adviseren we u op basis van de locatie over de inzet van mensen en middelen. Stroming en bewegingsruimte wegen we daarin uiteraard mee.

Bij uitvoering van de duikinspecties, kunnen we zowel met duikers als duikrobots werken. Ze zijn onze ogen en oren onder water. Ze worden aangestuurd door onze deskundige specialisten, die middels een videoverbinding meekijken en instructies geven.

Aan het inspectierapport zal bovendien het nodige beeldmateriaal worden toegevoegd, zodat u ook een visuele indruk krijgt van de staat waarin (delen van) het geïnspecteerde zich bevindt.

Meer weten over de mogelijkheden?

Zit u met een onderzoeks- of inspectievraagstuk? Neem dan vooral contact met ons op. Op basis van uw vraagstuk informeren we u graag over de mogelijkheden en aandachtspunten.

Meer informatie

Olivier Dolk
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.

Door A-Quin uitgevoerde inspecties