Toestandsinspectie

De toestand van een object verslechtert naarmate de tijd vordert. Deze ‘degradatie’ kan worden veroorzaakt door veranderende omstandigheden of gewoon door dagelijks gebruik. Bij het uitvoeren van een toestandsinspectie, brengen we het functioneren van uw object(en) in kaart. Zeker wanneer u twijfel heeft over het functioneren van een object, is dit de inspectie om mee te beginnen.

Onderdelen toestandsinspectie

Bij het uitvoeren van een toestandsinspectie, wordt gestart met het doen van een risico-analyse. Op basis hiervan wordt de feitelijke inspectie uitgevoerd, waarbij de in kaart gebrachte risico’s nader worden geanalyseerd. Vanwege het specifieke karakter van de inspectie, zijn er veel mogelijkheden tot maatwerk. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden.

Doel van een toestandsinspectie

Het belangrijkste doel van de toestandsinspectie, is het in kaart brengen van de huidige toestand van een object en het inschatten van risico’s op functieverlies in de toekomst. Een toestandsinspectie heeft daarom een sterke focus op levensduurbepaling, het bepalen van een optimaal vervangingsmoment en het in kaart brengen van de belangrijkste toekomstige risico’s.

Expertise en onafhankelijkheid

Bij het uitvoeren van de toestandsinspectie op uw object, kunt u rekenen op onze onafhankelijkheid en expertise. We nemen ruim 10 jaar ervaring mee als bedrijf en hebben een team van deskundige, ervaren adviseurs en inspecteurs wat voor u klaar staat.

We maken graag eens kennis met u en de uitdagingen waar u voor staat. Op basis van uw situatie bepalen we graag de optimale aanpak.

Meer informatie

Wim van Teffelen
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.

Bekijk de brochures

Door A-Quin uitgevoerde inspecties