Constructieve veiligheid

Constructies moeten veilig zijn. Zeker wanneer het gaat om bouwwerken en infrastructuur is veiligheid vaak letterlijk van levensbelang. We voorzien u graag van inzicht in de staat van uw bouwwerk.

Verandering in de tijd

Tijd verandert veel. Bouwtechnieken worden beproefd, daarop worden regels aangepast. Objecten worden gebruikt – en daar leren we van. Technieken worden ingehaald door nieuwere technieken die beter passen bij deze tijd en de huidige omstandigheden.

En dan hebben we het nog niet eens over ‘normaal gebruik’ of intensiever wordend gebruik. Kijken we naar 30 jaar geleden, dan zien we grote verschillen. In hoe we onze gebouwen gebruiken, in de hand over hand toenemende verkeersdrukte en de daarmee toenemende belasting van wegen, bruggen en andere infrastructurele objecten. Daar bovenop komt nog degradatie van bouwwerken en infrastructurele objecten door weersomstandigheden en normaal gebruik. Dit alles verandert ook de zienswijze op constructieve veiligheid.

Als het mis gaat…

…dan gaat het vaak ook heel erg mis. We kennen daar helaas voorbeelden van. Van bruggen tot parkeergarages en balkonconstructies van flatgebouwen. Het confronteert ons maar weer eens met het belang van constructieve veiligheid.

Ken de risico’s

Bij bestaande bouw of bij renovatieprojecten, kunnen onze specialisten toetsen of uw bouwwerk nog aan de veiligheidsnormen voldoet. Omdat ook gerenoveerde bouwdelen invloed hebben op de veiligheid van een bouwwerk, wordt ook dit deel vakkundig geïnspecteerd. Toetsing vindt plaats op basis van het bouwbesluit en de NEN8700.

Vanuit onze adviesachtergrond gaan we trouwens graag een stapje verder. Wanneer we de constructieve veiligheid toetsen, wordt ook gekeken naar levensduur. Omdat we richting de toekomst niet alles zeker kunnen weten, spreken we daarbij over de theoretische levensduur. En mocht uw bouwwerk niet voldoen aan de huidige, hoge eisen, dan maken we ook inzichtelijk welke versterkingen kunnen worden aangebracht om wel aan die eisen te voldoen.

Onafhankelijke inspectie en advies

Met regelmaat worden we door constructeurs ingeschakeld voor een onafhankelijke inspectie van de constructieve veiligheid. Het zou immers raar zijn wanneer de slager zijn eigen vlees keurt. Als onafhankelijk inspectie- en adviesbureau kunt u op ons rekenen!

Heeft u vragen over de constructieve veiligheid van uw bouwwerk of infrastructureel object? Of wilt u gewoon zekerheid over de constructieve veiligheid ervan? We leveren graag een oplossing op maat. Bij ons begint dat met een vrijblijvende kennismaking. Bel ons gerust op 0184 – 410712 om een afspraak te maken.

Meer informatie

Olivier Dolk
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.