NEN-EN 60204-1 Inspectie

Machines, apparaten en installaties moeten aan strenge eisen voldoen om het goed functioneren en de veiligheid van gebruikers te waarborgen. De NEN-EN 60204-1 beschrijft de algemene eisen voor de veiligheid van machines en elektrische uitrusting van machines. Verkrijg inzicht in de elektrotechnische staat van uw machine met een NEN-EN 60204-1 inspectie.

Wat is de NEN-EN 60204-1 inspectie?

De NEN-EN 60204-1 inspectie is een elektrotechnische inspectie voor machines. De eisen en aanbevelingen op basis van NEN-EN 60204-1 zijn gericht op veiligheid, consistentie in besturingsopdrachten en eenvoudig uit te voeren onderhoud. De norm geeft praktische invulling aan de Laagspanningsrichtlijn en Machinerichtlijn.

NEN 1010 Opleveringsinspectie & NEN-EN 60204-1

Bij oplevering van nieuwe elektrotechnische installaties of bij ingrijpende veranderingen aan dergelijke installaties, voeren we de NEN 1010 opleverinspectie uit. In de praktijk wordt deze opleveringsinspectie vaak gecombineerd met de NEN-EN 60204-1 inspectie. De combinatie van deze twee inspecties geeft u een helder beeld van de elektrotechnische toestand van uw machine of installatie bij oplevering.

Aansprakelijkheid in geval van een ongeval

Wanneer er een ongeluk of schade wordt veroorzaakt door een machine, apparaat of ander systeem, is de fabrikant volledig aansprakelijk. Door de nodige inspecties te laten uitvoeren, houdt u uw technisch constructiedossier actueel. Dit dossier kan in het geval van een juridische procedure gebruikt worden om eventuele onschuld aan te tonen. Zo kunt u onder andere bewijzen dat een storing niet is ontstaan tijdens het productieproces maar bijvoorbeeld door een latere aanpassing van derden.

NEN-EN 60204-1 inspectie laten uitvoeren?

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. Onze inspecteurs beschikken over specialistische kennis en ervaring waarmee ze u kunnen voorzien van waardevolle inzichten en bruikbaar advies.

We staan u graag bij met advies en inspecties om de veiligheid van uw elektrotechnische installaties te waarborgen. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u kunnen helpen. Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Meer informatie

Henk Verhagen
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Ontvang een voorbeeldrapportage!

Bent u benieuwd naar de rapportage die we vertrekken bij een NEN 1010 inspectie? Vraag dan een geanonimiseerde voorbeeldrapportage aan. Dan heeft u ook meteen inzicht in mogelijke uitkomsten van de NEN 1010 inspectie!

Door A-Quin uitgevoerde inspecties