A-Quin voert NEN 1010 opleveringsinpecties uit op warmtenet Eneco

Deel dit bericht

In opdracht van Eneco heeft A-Quin NEN 1010 opleveringsinspecties uitgevoerd aan het warmtenet in Rotterdam. Hierbij is de elektrotechnische staat in kaart gebracht. Lees hier meer over dit project.

Stadswarmte van Eneco

Eneco is een van de grote spelers binnen de energiesector in Nederland en België. Het bedrijf investeert onder andere in slimme, duurzame energieoplossingen. Stadswarme is een van die duurzame oplossingen.

Stadswarmte van Eneco is erop gericht slimmer om te gaan met warmte. Restwarmte van bijvoorbeeld industrie wordt gerecycled. Deze warmte wordt vervolgens via de leidingen van het warmtenet verspreid. Zo kunnen aangesloten woningen hier gebruik van maken voor onder andere warm water.

NEN 1010 Opleveringsinspecties – Warmtenet Eneco

Eneco is diverse nieuwe regelkamers aan het bouwen voor het leveren en regelen van warm water voor diverse woningen met een warmtapwaterbereidingsunit. Dit is onderdeel van het warmtenet voor Stadswarmte van Eneco.

In deze nieuwe regelkamers zitten mechanische, regeltechnische en elektrotechnische installaties. A-Quin heeft de NEN1010 opleverinspecties uitgevoerd voor de elektrotechnische installaties binnen het warmtenet van Eneco in Rotterdam. Tijdens de opleveringsinspecties zijn visuele controles, metingen en beproevingen gedaan conform NEN 1010.

Voorbeeldrapportage inzien?

Benieuwd hoe een inspectierapport van onze specialisten eruit ziet? Vraag hier uw voorbeeldrapportage aan.

Wat houdt de NEN 1010 opleveringsinspectie in?

De norm NEN 1010 beschrijft de minimum veiligheidseisen waar elektrotechnische installaties moeten voldoen bij oplevering. De NEN 1010 opleveringsinspectie is erop gericht om te zorgen dat de elektrotechnische laagspanningsinstallatie op een veilige manier in gebruik wordt genomen.

Meer weten? Hier leest u meer over NEN 1010 opleveringsinspecties.

Belangrijke bevindingen – NEN 1010 opleveringsinspectie

Tijdens de opleveringsinspectie bleek bekabeling onvoldoende afgewerkt en zijn een aantal uitvoeringsfouten aan het licht gebracht. Denk hierbij aan montage- of bouwfouten zoals het verkeerd monteren van een kabel.

Uitvoeringsfouten zoals wij bij deze inspectie vonden, zijn menselijk en kunnen altijd voorkomen. Dit neemt niet weg dat deze gebreken opgemerkt en hersteld moeten worden zodat de installatie kan voldoen aan de gestelde norm.

De inspecteurs van A-Quin hebben de opdrachtgever op korte termijn kunnen voorzien van waardevolle inzichten. Gebreken konden op korte termijn worden hersteld. Dit heeft bijgedragen aan een soepele, snelle oplevering voor Eneco.

Heeft u vragen over de NEN 1010? Neem gerust contact op.

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. Daarom worden we ook regelmatig ingeschakeld door aannemers en installateurs van elektrotechnische installaties, om NEN 1010 inspecties uit te voeren. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u kunnen helpen.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Meer lezen over de NEN 1010?