Rioolwaterzuiveringsinstallaties in Friesland | A-Quin inspecteert

Deel dit bericht

Om afvalwater goed te kunnen zuiveren zijn er goede installaties nodig. Vandaar dat A-Quin de rioolzuiveringsinstallatie in Akkrum geïnspecteerd heeft voor Wetterskip Fryslân. Lees verder over dit project.

Om de zuivering van het afvalwater te kunnen blijven waarborgen, zet Wetterskip Fryslân in op goed onderhoud van de installaties. De huidige rioolwaterzuiverinstallaties (RWZI’s) en bedrijfsgebouwen in Akkrum zijn volgens Wetterskip Fryslân verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen. A-Quin bracht met een NEN 2767-4 inspectie de algehele conditie van de rioolzuiveringsinstallatie in kaart.

Wat houd de NEN 2767-4 conditiemeting in?

De NEN 2767-4 conditiemeting is een visuele inspectie voor infrastructuur. NEN 2767-4 bepaalt op objectieve en eenduidige manier de technische staat van objecten. Deze inspectievorm is relatief breed en generiek. Daardoor kan de conditiemeting soms elementen aan het licht brengen die meer in detail geïnspecteerd moeten worden.

Meer weten? Bekijk dan: Wat houdt de NEN 2767 Conditiemeting in?

Uit het inspectierapport krijgt Wetterskip Fryslân een goed beeld van de huidige staat van de RWZI. Zo wordt er tijdens een onderzoek gekeken naar verschillende soorten materialen en gebreken. Denk bij gebreken aan:

  • Aangroei van beplanting
  • Constructieve scheuren
  • Corrosievorming en wapeningscorrosie
  • Defecten aan beschermlaag
  • Algemene vervuiling

Hiermee kunnen de voorbereidingen voor renovatie getroffen worden. Ook geeft het de tools om met juiste investeringen de RWZI op het gewenste niveau te brengen.

Rioolzuiveringsinstallatie in Akkrum

Aandacht voor VGM-jaarthema 2022

Het VGM-jaarthema 2022 staat dit jaar in het teken van voorkomen van gevaarlijke situaties. Ook bij dit project schonken we op verschillende manieren aandacht aan veiligheid. Dit werd door een apart opgesteld VGM-projectplan waar risico’s breed in beeld zijn gebracht.

Wilt u ook een conditiemeting door A-Quin laten uitvoeren?

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. We kunnen u bijstaan met advies en inspecties om de veiligheid van uw installaties te waarborgen. Onze inspecteurs beschikken over specialistische kennis en ervaring betreft de NEN 2767 opleveringsinspectie. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u kunnen helpen.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Meer lezen over de NEN 2767 conditiemetingen?

Wat houdt de NEN 2767 Conditiemeting in?

NEN 2767 Conditiemeting | Doel & Uitleg

NEN2767 Conditiemetingen langs de Rijksweg

NEN2767 Conditiemetingen bij 4 tunnels