Scope 8 inspectie sportveldverlichting | A-Quin inspecteert

Deel dit bericht

Werken met elektrotechnische installaties brengt risico’s met zich mee. Ook op het sportveld. Bijvoorbeeld bij de verlichting op het voetbalveld. A-Quin werkt nu ook aan veiligheid en continuïteit van sportveldverlichting in verschillende gemeenten! Lees er hier meer over.

Met de inspectie van de sportveldverlichting voor diverse gemeenten in Nederland is het afgelopen jaar een goede samenwerking tussen Oostendorp en A-Quin geboren. Behalve bij infrastructurele inspecties en bij kunstwerken is A-Quin nu dus ook regelmatig op het sportveld te vinden. Een andere tak van sport waar onze expertise dus ook kan worden ingezet!

Service en onderhoud voor gemeenten

Firma Oostendorp Nederland  is marktleider in sportveldverlichting en voert in opdracht van een heel aantal gemeenten service en onderhoud op sportvelden uit. A-Quin is hierbij ingeschakeld om de kwaliteit en de veiligheid van de huidige apparatuur op deze sportvelden te inspecteren. Dit deden wij met SCIOS Scope 8 inspecties op diverse locaties en bij verschillende sportclubs. Onze onderzoeksresultaten en advies werden vervolgens gebruikt voor een herstel- en beheerplan en een MJOP voor het onderhoudsbedrijf.

Waarom een SCIOS Scope 8 inspectie?

Werken met elektrotechnische installaties brengt risico’s met zich mee. Daarom dienen elektrotechnische installaties periodiek te worden geïnspecteerd om deze risico’s in kaart te brengen en een veilige werkomgeving voor medewerkers te waarborgen. Met de Fluke installatietester en de Megger stroomtang worden diverse metingen verricht naast de visuele inspectie.

Het doel is om inzicht te krijgen in de elektrische installatie(s) om zodoende de beheerder te helpen bij het in stand houden van een zo veilig mogelijke elektrische installatie binnen zijn areaal. Met de resultaten van onze inspectie helpen wij de opdrachtgever, bijvoorbeeld gemeenten, te voldoen aan de eisen in de Arbowet en/of een eis in de verzekeringspolis.

Middels een eindrapportages per kast/inspectie worden de resultaten voortvloeiend uit de inspectie vastgelegd.

Direct een offerte aanvragen?

De SCIOS Scope 8 inspectie, gebaseerd op NEN 3140, levert duidelijkheid op. Hiermee wordt beter inzicht verkregen in onderhoudsstaat, veiligheid en risico’s van elektrotechnische installatie(s).

 

 

Wilt u ook een SCIOS Scope 8 door A-Quin laten uitvoeren?

A-Quin B.V. is als onafhankelijk inspectiebureau door de DEKRA gecertificeerd onder de “Stichting SCIOS” overeenkomstig deelregeling scope 8 – Elektrische installaties. De SCIOS-Certificatieregeling voor Technische installaties is gebaseerd op de norm NEN-EN-ISO 9001 kwaliteitsmagementsystemen eisen.

Foto: Jaap Burggraaf fotografie

We kunnen u bijstaan met advies en inspecties om de veiligheid van uw installaties te waarborgen. Onze inspecteurs beschikken over specialistische kennis en ervaring betreft de NEN 3140 en SCIOS Scope 8 inspecties. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u van dienst kunnen zijn.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Meer lezen over de SCIOS Scope 8?

SCIOS Scope 8 inspectie

9 uitgangspunten van de NEN 3140 | Deel 1

9 uitgangspunten van de NEN 3140 | Deel 2

Veelvoorkomende gebreken bij NEN 3140 inspecties | Deel 1

Veelvoorkomende gebreken bij NEN 3140 inspecties | Deel 2

Jaarlijkse conditiemetingen kunstwerken Rijkswaterstaat