Scope 10 inspectie bij horren.com | A-Quin inspecteert

Deel dit bericht

Huurcontract of verzekering afsluiten voor uw bedrijf? Dan komt er vaak een SCIOS Scope 10 inspectie bij kijken. Voor horren.com was er een herinspectie nodig. Wat een Scope 10 onderzoek inhoudt en hoe een inspectie verloopt? Dat leest u hier.

horren.com is horrenspecialist. Zij produceren zowel raam- als deurhorren voor zakelijke klanten. Denk aan woninginrichters tot aannemers. De Plisséhal (werkplaats en magazijn) en het kantoor werden opnieuw geïnspecteerd op brandveiligheid. Met als doelstelling om afgemeld te worden in het register:

‘Conform de Certificatieregeling-Hoofddocument-versie-5.0-2021-10 is de geïnspecteerde installatie geregistreerd en afgemeld in het SCIOS Portaal/Afmeldsysteem.’

Waarom een SCIOS Scope 10 Inspectie?

Voor iedereen is brand rampzalig. Het verlies is niet alleen materialistisch. Ook komt er veel tijd en regelwerk bij kijken om alles weer op orde te krijgen. Dus voorkomen we liever brand.

Om inzicht te krijgen in brandrisico’s is er de SCIOS Scope 10 inspectie. Deze is specifiek gericht op elektrische oorzaken van bestaande installaties. Zo worden alle bedrijfslocaties kritisch bekeken op brandrisico.

Wat houdt de SCIOS Scope 10 inspectie in?

Het uiteindelijke doel is risico op schade door brand met elektrische oorzaak te verminderen. Dit wordt gedaan door een visuele screening op mogelijk brandgevaar. Daarvoor is de NTA 8220 ontwikkeld voor SCIOS Scope 10: De Nederlands Technische Afspraak. Dit is de standaard methodiek voor beoordeling van brandrisico’s met elektrische oorzaak. Laat u een NTA 8220 inspectie volgens SCIOS Scope 10 uitvoeren? Dan krijgt u:

  • Inzicht in brandrisico’s
  • Een overzichtelijk inspectierapport met aandachtspunten
  • Advies over verkleinen van brand door elektrisch materieel
  • Afmelding SCIOS portaal zodat verzekering en huurcontract geregeld kan worden

Met een uitgebreide checklist worden risico’s in kaart gebracht. Verschillende ruimtes en materialen worden geïnspecteerd onder andere door metingen. Van cv-ruimte tot werkruimte: alles wordt onderzocht op risico. Een voorbeeld van Scope 10 verklaring? Dat vindt u hier.

Bij risico kunt u denken aan vervuiling rondom een installatie. Dit kan stijging in temperatuur veroorzaken, waardoor brand kan ontstaan.

Laat A-Quin bij u een SCOPE 10 inspectie uitvoeren

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. We kunnen u bijstaan met advies en inspecties om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast zijn we SCIOS Scope 10  gecertificeerd. Onze inspecteurs beschikken over specialistische kennis en ervaring volgens de NTA 8220. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk van dienst kunnen zijn.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Meer lezen over de SCOPE 10?

NTA 8220 volgens Scios Scope 10
SCIOS Scope 10 inspecties in de agrarische sector | Stalbranden voorkomen
Brandrisico-inspectie volgens SCIOS Scope 10 bij Exasun | A-Quin Inspecties
Veilig werken met elektriciteit | Gevaar voorkomen