Brandrisico-inspectie volgens SCIOS Scope 10 bij Exasun | A-Quin Inspecties

Deel dit bericht

In opdracht van Exasun beoordeelde A-Quin eind vorig jaar brandrisico’s op elektrische installaties met een SCIOS Scope 10 inspectie conform de NTA 8220. Lees hier meer over dit project.

Exasun is producent van zonnepanelen en heeft haar eigen productielijn in Den Haag. In opdracht van Exasun voerde A-Quin een SCIOS Scope 10 inspectie uit volgens de boordelingsmethode NTA 8220.

Beter beheer van brandrisico’s met NTA 8220 volgens SCIOS Scope 10

De inspectie werd uitgevoerd met het doel om inzicht te krijgen van mogelijke ontstekingsbronnen in de elektrische installaties. Exasun is met de inzichten uit de inspectie beter in staat brandrisico’s binnen het bedrijf te beheren. Bovendien wordt zo voldaan aan eisen vanuit de verzekeraar.

Overzichtsfoto te inspecteren meterkast

Het doel van de Nederlandse Technische Afspraak (NTA) 8220 is om het risico op schade door brand met een elektrische oorzaak te verminderen. De NTA 8220 beschrijft de standaard methodiek voor het beoordelen van brandrisico’s met een elektrische oorzaak.

De beoordelingsmethode in NTA 8220 is ontwikkeld voor bestaande installaties, elektrische apparaten en elektrische uitrusting van machines. De inspectie bestaat uit een visuele controle en uit beproevingen en metingen. Meer weten? Bekijk dan: Brandrisico-inspectie NTA 8220: voorkomen is beter dan blussen.

Voldoen aan voorwaarden voor brandverzekeringen | Verklaring van SCIOS Scope 10

Aanleiding voor het laten uitvoeren van de inspectie is de eis in de verzekeringspolis en het geven van invulling aan de eisen uit de Arbowet. Er geldt geen wettelijke verplichting voor het uitvoeren van een brandrisico-inspectie volgens de NTA 8220. Wel stellen verzekeraars deze inspectie steeds vaker als voorwaarde voor brandverzekeringen.

Voorbeeldrapportage inzien?

Benieuwd hoe een inspectierapport van onze specialisten eruit ziet? Vraag hier uw voorbeeldrapportage aan.

Wanneer u een brandrisico-inspectie dient te laten uitvoeren voor uw brandverzekering, zal uw verzekeraar u vragen om een verklaring. De verklaring dient als bewijs dat de inspectie volgens de geldende richtlijnen en door een gecertifieerd inspecteur is uitgevoerd.

Wanneer u een brandrisico-inspectie laat uitvoeren door A-Quin ontvangt u altijd een SCIOS Verklaring van Scope 10-inspectie, zodat u deze kunt overleggen aan uw verzekeraar.

SCIOS Scope 10 inspectie laten uitvoeren? | A-Quin helpt

Met de NTA 8220 inspectie volgens SCIOS Scope 10 worden brandrisico’s in kaart gebracht. We kunnen u aanvullend hierop ook bijstaan met advies over hoe u deze risico’s vermindert. Voorkomen is immers beter dan blussen!

In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u van dienst kunnen zijn. Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Over de opdrachtgever | Exasun

Exasun is producent van zogenoemde Glas-Glas zonnepanelen. De panelen, die Exasun zelf produceert in Den Haag, hebben een hoge efficiency en lange levensduur. Exasun heeft als missie verduurzaming te versnellen door innovaties die de kosten van zonnestroom verlagen, door toepassing van lokale productie en door betere esthetiek.