IV-schap uitbesteed | Gemeente Lansingerland

Deel dit bericht

De rol van installatieverantwoordelijke vergt kennis, vaardigheden en tijd. Gemeente Lansingerland heeft het IV-schap voor de afdeling Rioolbeheer uitbesteed aan A-Quin. Benieuwd hoe dit werkt? Dat lees u hier.

Installatieverantwoordelijke Rioolbeheer, gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland schakelde A-Quin in om de rol van installatieverantwoordelijke te vervullen voor de afdeling Rioolbeheer. Onze installatieverantwoordelijke draagt zorg voor de elektrotechnische veiligheid van zo’n 1000 rioolgemalen en pompen.

Gemalen die functioneren door middel van elektriciteit vallen onder de wet- en regelgeving van elektrotechnische installaties. Dit betekent onder andere dat er een installatieverantwoordelijke moet zijn die erop toeziet dat er tijdig inspecties en herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Is binnen uw gemeente het IV-schap op orde? Lees hier meer over installatieverantwoordelijkheid van gemeentes.

NEN 3140 inspecties

“Een slager die zijn eigen vlees keurt”, dat willen we voorkomen. Daarom hebben onze collega’s van Synorga de NEN 3140 inspecties van de rioolgemalen voor hun rekening genomen. Aan de installatieverantwoordelijke van A-Quin vervolgens de taak om dit proces te begeleiden, beoordelen en toetsen.

Moet er iets hersteld worden? En wat zijn de kosten om de installaties veilig te krijgen of houden? Op basis van het inspectierapport maakt de installatieverantwoordelijke dit inzichtelijk. Hierbij ligt de focus volledig op veiligheid van het functioneren en het werken met de installaties.

Lees hier meer over de NEN 3140 inspectie.

Voordelen van het uitbesteden van IV-schap

Goed IV-schap is van essentieel belang om de veiligheid van elektrotechnische installaties te waarborgen. De taken en verantwoordelijkheden die hieruit voortvloeien hebben niet alleen betrekking op de veiligheid van de installatie zelf, maar ook op de gebruikers van de installatie.

Lees hier meer over de taken en verantwoordelijkheden van een installatieverantwoordelijke.

Het komt regelmatig voor dat organisaties niet over de nodige capaciteit of kennis beschikken om een installatieverantwoordelijke aan te stellen. Is dit in uw organisatie het geval? Dan doet u er goed aan deze rol uit te besteden. Als u het IV-schap uitbesteedt aan A-Quin kunt u rekenen op:

  • Specialistische kennis
  • 24/7 bereikbaarheid, 365 dagen van het jaar
  • Achtervang: Vervangende IV-er bij afwezigheid
  • Realistisch elektrotechnisch beleidsplan
  • Veiligheid van uw installaties staat voorop
  • Controle op handleidingen & toetsing
  • Sleutelplannen

Heeft u vragen over het IV-schap? A-Quin staat voor u klaar

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. We kunnen u bijstaan met advies rondom het IV-schap of deze taken volledig van u overnemen. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u kunnen helpen.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.