A-Quin behaalt Safety Culture Ladder certificaat

Deel dit bericht

Het Safety Culture Ladder certificaat hebben wij op 6 december 2021 behaald. Iets waar wij ontzettend trots op zijn. Maar wat houdt dit certificaat in en wat betekent dit voor onze klanten? Dat leggen we graag aan u uit.

Om veiligheid te garanderen is certificering een belangrijk onderdeel van onze organisatie. Zo ook het behalen van de Safety Culture Ladder. Voor het Safety Culture Ladder (SCL) certificaat hebben wij trede 2 behaald voor het gebied: “Het uitvoeren van inspecties op het gebied van de instandhouding, programmering, onderhoud, renovatie en nieuwbouw in de disciplines:  Werktuigbouw, Elektrotechniek en Civiele techniek.“

Een groot deel van onze diensten bestaat uit het inspecteren van de veiligheid. Door het behalen van certificaten en keuringen tonen we juist onze kwaliteit en vakbekwaamheid.

Safety Culture Ladder: Wat houdt dit certificaat in?

Het Safety Culture Ladder certificaat brengt in kaart hoe het is gesteld met het veiligheidsbewustzijn en het kwaliteitsaspect binnen een organisatie. Daarnaast stimuleert de SCL bedrijven om bewust veilig te werken. Daarmee is het doel het terugdringen van onveilige situaties met minder incidenten (van verzuim tot schade) tot gevolg. SCL certificering kan zelfs worden ingezet als minimumeis of vergunningscriterium.

Het systeem is ontwikkeld door ProRail en is sinds 1 juli 2016 in beheer genomen door NEN. NEN is internationaal erkend als schemabeheerder. Een onafhankelijke organisaties voor certificatie, inspectie en keurmerken. Een betrouwbaar systeem.

De SCL bestaat uit vijf niveaus. Elk cultuurniveau geeft de veiligheidsfase aan binnen een bedrijf. Per trede wordt er gedefinieerd waaraan een bedrijf moet voldoen.

Download ons Safety Culture Ladder certificaat  

 

 

Waarom is de Safety Culture Ladder belangrijk voor organisaties?

De Safety Culture Ladder zet de bedrijfscultuur in de spotlight. Daarbij wordt er specifiek gekeken naar houding en gedrag op het gebied van veiligheid en gezondheid in een bedrijf. Uiteindelijk leidt een veilige werkomgeving naar een gezonde werkomgeving. We maken ons daarom hard om trede 3 zo snel mogelijk te behalen.

Wat kunnen we voor u doen? A-Quin helpt.

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u van dienst kunnen zijn.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.

Meer lezen over onze certificaten?