Weg

Nederland heeft een bijzonder dicht wegennetwerk. We hebben de grootste autosnelwegdichtheid van Europa. Daar komt ook nog eens bij dat het snelwegnet tot de drukst bereden wegennetten van de wereld hoort. In totaal telt ons land rond de 140.000 kilometer weg.

Uitdagingen in onderhoud en beheer

De hoeveelheid wegen en de drukte van het wegennetwerk brengt voor u als wegbeheerder of onderhoudsaannemer de nodige uitdagingen met zich mee. Efficiënt inspecteren en beheren van wegen is geen luxe, maar pure noodzaak.

Veiligheid centraal

Om de wegen en de kunstwerken daaromheen veilig te houden, zijn inspecties een belangrijk hulpmiddel. Door inspecties, zoals een NEN 2767 of NEN 3140, uit te voeren krijgt u een goed beeld van de conditie waarin wegen en objecten zich bevinden. Ook worden veiligheidsrisico’s in kaart gebracht.

Van overzicht naar inzicht

Een overzicht van de toestand van wegen, bruggen en lichtmasten is mooi. Maar echt waardevol wordt het wanneer het ook inzicht oplevert.

Onze inspecties geven dat inzicht, onder andere op financieel vlak. De toestand en risico’s van objecten stellen u in staat om onderhoudswerkzaamheden kostenefficiënt uit te voeren. Ook zijn toekomstige kosten beter in te schatten, wat helpt bij het gerichter opstellen van onderhoudsbudgetten.

Breed inzetbaar en flexibel

Vanwege de drukte op het wegennet en de behoefte aan kostenefficiënt beheer, weten we hoe belangrijk flexibiliteit is. We zijn dat, of het nu gaat om de tools en software voor registratie of om de uitvoering van inspecties. We beschikken over verschillende inspectievormen, zodat we optimaal aan uw wensen tegemoet kunnen komen.

Wij zijn A-Quin. We staan voor u klaar.


Bekijk de brochures

Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.