Industrie

Stilstand is achteruitgang. Bijna nergens is dit zo duidelijk merkbaar als binnen industriële omgevingen. Een productielijn of proces welke stil ligt, leidt vaak tot flinke faalkosten. In het gunstigste geval gaat het alleen om de productieploeg die een tijdje stil ligt, maar vaker zien we situaties dat het opnieuw opstarten van processen ook nog de nodige aanlooptijd en middelen kost.

Stilstand voorkomen door inspecties

Inspecties uitvoeren aan bedrijfskritische objecten en installaties is een goede start om stilstand te voorkomen. Door het in kaart brengen van risico’s en de huidige conditie komen huidige en toekomstige onderhoudswerkzaamheden aan het licht. Door vanuit de inspectieresultaten preventief onderhoud uit te voeren, voorkomt u onnodige downtime van uw machines, processen en mensen.

Meest voorkomende inspecties

Iedere klant en iedere situatie is anders. Toch zijn er een aantal inspecties die eigenlijk voor iedereen verstandig en interessant zijn om uit te voeren. Een belangrijk inspectie binnen de industrie is de NEN 3140 inspectie. Deze norm inspecteert of er veilig gewerkt kan worden met elektrotechnische installaties en welke risico’s hieraan verbonden zijn.

Wanneer machines worden aangelegd of een belangrijke wijziging ondergaan, dient een NEN 1010 opleverinspectie te worden uitgevoerd.

Iets minder bekend binnen industriële omgevingen, maar zeker wel verstandig om uit te voeren, is de NEN 2767 conditiemeting. Vanuit deze inspectie wordt de staat van objecten of installaties in kaart gebracht, wat een breder beeld geeft van de staat van objecten en installaties.

Gericht technische inspecties

Binnen industriële omgevingen komen we veel maatwerk objecten en installaties tegen. Deze objecten vragen om een gerichte aanpak en inspectie. Speciaal hiervoor kunnen we een gericht technische inspectie uitvoeren die u inzicht geeft bij specifieke vraagstukken. Voorbeelden van gericht technische inspecties zijn: controle op roestvorming, inspectie op wanddiktes en de veiligheid van bordessen.

Stilstand voorkomen en onderhoud voorspelbaar maken

Inspecties zijn een onmisbare tool voor maintenance engineers en assetmanagers. Door de uitkomsten kan onnodige stilstand van processen of uitval van installaties worden voorkomen. Wat zou dat betekenen voor uw bedrijf?

Er is echter nog een groot voordeel. Inspectieresultaten geven ook inzicht in toekomstige onderhoudswerkzaamheden. Door slim werkzaamheden te combineren en preventief uit te voeren, wordt het onderhoud kostenefficiënter en kunnen onderhoudsbudgetten beter worden ingeschat. Ook kan het waardevolle informatie opleveren om het optimale vervangingsmoment van bijvoorbeeld machines te bepalen.

Hoe kunnen we u helpen?

We maken graag een keer kennis. Op basis van uw vragen en behoefte, kunnen samen bepalen welke aanpak het best bij uw situatie past!

Voorbeeldrapportage aanvragen

Meer informatie

Henk Verhagen
0184-410712

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.


Bekijk de brochures

Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.