A-Quin toen en nu | 12,5 jarig jubileum

Deel dit bericht

Dit jaar bestaat A-Quin 12,5 jaar. Een mooi moment om stil te staan bij de afgelopen jaren. Werp een blik op het A-Quin van toen en nu.

Op 22 januari 2021 bestond A-Quin precies 12,5 jaar. Dit jubileum is op 8 oktober gevierd tijdens een feestelijke relatiedag op Kasteel de Schaffelaar in Barneveld. Samen met Mans Damen, directeur van A-Quin, kijken we naar het A-Quin van toen en nu.

Afbeelding: Mans Damen aan het woord tijdens het jubileumfeest

A-Quin toen

Mans Damen, toen nog werkzaam bij Rijkswaterstaat, werd gevraagd een inspectie- en adviesbureau te starten. In juli 2008 richtte hij het bedrijf op, aanvankelijk onder de naam HI&I.

De vraag naar inspecties en advies groeide door de jaren heen en daarmee groeide ook het bedrijf. De focus lag in de eerste jaren vooral op elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Na verloop van tijd kwamen hier ook civiele inspecties bij.

Naamsverandering in 2010

In 2010 werd afscheid genomen van de oude bedrijfsnaam en werd gekozen voor de naam: A-Quin. Over elk deel van de naam is nagedacht:

De A in A-Quin staat voor Advies en is als eerste letter gekozen omdat dit ook de eerste letter van het alfabet is. Zo is de naam direct goed vindbaar in alfabetische lijsten.

De QU in A-Quin staat voor Quality. Kwaliteit is vanaf het begin een belangrijke kernwaarde binnen A-Quin. Mans zegt hierover:

“We hebben altijd kwaliteit voorop gezet. We buigen ook niet voor iets anders.”

De IN in A-Quin staat voor verschillende zaken: inspecties, instandhouding, infra en ingenieurs.

Het logo

In het logo van A-Quin is een kompas te zien. Dit symboliseert de richting die A-Quin biedt aan opdrachtgevers met haar inspectie- en adviesdiensten.

Duurzaamheid steeds belangrijker

Het thema duurzaamheid heeft door de jaren heen steeds meer vorm gekregen binnen A-Quin. De CO2-prestatieladder is hierbij een belangrijk instrument. Deze certificering, de CO2-bewust Certificaat niveau 3, vereist actief beleid om voortdurend te werken aan het reduceren van CO2.

A-Quin anno 2021

Het aantal opdrachtgevers is door de jaren heen sterk gegroeid en ook de verscheidenheid ervan. Van Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten tot ProRail, Eneco en de waterschappen. Daarmee is A-Quin anno 2021 actief langs het water, op de weg, in de lucht en op het spoor. ‘Kennis, kunde en kwaliteit’ is ons motto, aldus Mans.

Nog steeds is A-Quin gevestigd in Sliedrecht. Ook nog in hetzelfde pand, wat ooit een woonhuis was.

Maar waar ooit elektrotechniek en werktuigbouwkunde de enige werkgebieden waren, richt A-Quin zich nu op vier pijlers:

  • Civiel
  • Elektrotechniek
  • Werktuigbouwkunde
  • Assetmanagement & Advies

Deze pijlers zullen de komende jaren verder uitgebouwd en ontwikkeld worden.

Nieuwe bedrijfsvideo

Ter ere van het 12,5 jarig jubileum is een nieuwe bedrijfsvideo gemaakt in samenwerking met YOURS Media Productions. De video werd tijdens het jubileumfeest voor het eerst gepresenteerd:

De afgelopen jaren was deze bedrijfsvideo uit 2019 te zien op de homepage van de website:

Wat kunnen we voor u doen?

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u van dienst kunnen zijn.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.