A-Quin viert 12,5 jarig jubileum | Verslag

Deel dit bericht

Dit jaar bestaat A-Quin 12,5 jaar en dat moest gevierd worden. Bekijk hier het verslag van de relatiedag.

Op 8 oktober 2021 vierde A-Quin haar 12,5 jarig jubileum met als thema Water. Kasteel de Schaffelaar in Barneveld was het decor voor deze feestelijke dag.

Thema Water

Het thema van de dag was water. Water is een element dat onlosmakelijk verbonden is met A-Quin. Inspecties aan kunstwerken zoals bruggen, sluizen en gemalen zijn binnen het bedrijf aan de orde van de dag. Maar ook in het leven van directeur Mans Damen blijkt water een terugkerend thema. Ooit fervent waterpoloër en student op de Zeevaartschool.

A-Quin’s 4 pijlers | Introductie directeur Mans Damen

De dag werd muzikaal geopend met de nummers Sweet Water van Davina Michelle en In The Stone van Earth, Wind and Fire. Geheel passend bij het thema van de dag: water. Daarna was het woord aan Mans Damen, directeur van A-Quin.

Afbeelding: Mans Damen, directeur A-Quin

In zijn introductie vertelt Mans over het ontstaan en de ontwikkeling van A-Quin. Waar het bedrijf zich in 2008 nog alleen richtte op elektrotechniek, zijn hier door de jaren heen expertises en werkgebieden bijgekomen. Inmiddels richt A-Quin zich op vier pijlers:

  • Civiel
  • Elektrotechniek
  • Werktuigbouwkunde
  • Assetmanagement & Advies

De nieuwe Botlekbrug; “De brug der zuchten” | Presentatie Paul Merkestein

Paul Merkestein, projectleider bij A-Quin en realisatiemanager van diverse werkzaamheden op de Botlekbrug, hield vervolgens een interessante presentatie over deze brug. Ook wel ‘De brug der zuchten’ genoemd.

Paul is al sinds 2013 betrokken bij het project. In 2015 werd de brug in gebruik genomen, helaas met een ongekend hoog aantal storingen. Dit leidde zelfs tot een debat in de Kamer op 30 juli 2015.

Een greep uit de nieuwsberichten over de Botlekbrug:

 

Het vervangen van de 64 omloopwielen is slechts 1 van de werkzaamheden, maar wel een toonaangevende. “Om dit mee te mogen maken… dat is wel de droom van elke technicus!”, vertelt Paul.

 

Dit alles is een groot project dat buitengewoon complex is en Paul sluit zijn presentatie af door het belang van teamwork hierbij te onderstrepen. Dankzij de goede samenwerking tussen verschillende bedrijven en instanties is het project de status van ‘De brug der zuchten’ ontgroeid. Er kan nu gewerkt worden aan de coördinatie en het onderhoud.

Afbeelding: Samenwerkingspartners Botlekbrug

Gastspreker Erben Wennemars

Topsporter en -schaatser Erben Wennemars voorzag de gasten van een inspirerende en levendige presentatie. Hierin vertelt hij over hoe zijn liefde voor schaatsen begon. Over winnen ten koste van alles, topsport, succes en tegenslag.

Afbeelding: Erben Wennemars aan het woord

Film paralympisch alpineskiër Jeffrey Stuut

In het kader van sport, succes en tegenslag en hoe ga je daarmee om maken we een bruggetje naar Jeffrey Stuut, paralympisch alpineskiër die zich geplaatst voor de Paralympische Spelen in Beijing (China) in 2022.

A-Quin is officieel sponsor van de Jeffrey Stuut Foundation en speciaal voor deze dag werd een film over hem gemaakt door YOURS Media Productions:

Voor de presentatie van de film wordt een live verbinding gemaakt met Jeffrey Stuut, die voor een trainingskamp in Zwitserland zit. Erben kroop hiervoor in zijn rol als sportpresentator en stelde Jeffrey tal van vragen over zijn sport.

Afbeelding: Liveverbinding met Jeffrey Stuut

Cheque voor de Jeffrey Stuut Foundation

Alle aanwezigen is gevraagd een donatie te doen voor de Jeffrey Stuut Foundation. Deze stichting zet zich in om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met de skisport en met de positieve effecten hiervan.

Als afsluiting van de dag presenteert Mans, directeur van A-Quin, een cheque met een bedrag van €3.125,95 aan Jeffrey Stuut voor zijn foundation.

Wat kunnen we voor u doen?

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u van dienst kunnen zijn.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.