10 jaar A-Quin

Deel dit bericht

Dit jaar vieren we ons 10-jarig jubileum. Hoog tijd om terug te blikken en vooruit te kijken dus!

Starten in de crisis

Halverwege het jaar 2008, midden in de crisis, startte Mans Damen het bedrijf A-Quin. In eerste instantie richtte de dienstverlening zich vooral op de vakgebieden elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Omdat daar steeds vaker vraagstukken op het gebied van civiele techniek bij kwamen kijken, werd dit vakgebied in 2010 toegevoegd aan het aanbod.

Van inspectie, naar inspectie en advies.

Aan het einde van 2011 zijn de adviesdiensten toegevoegd aan het gamma. Dit kreeg vooral handen en voeten door de werkzaamheden die we aan de Botlekbrug mochten uitvoeren.

Inmiddels heeft de combinatie tussen inspecties en adviesdiensten zich ruimschoots bewezen.

Prachtige projecten

In een periode van 10 jaar zijn er talloze projecten tot een goed einde gebracht. Daarbij zitten er altijd een paar bij die je goed bij blijven. Een intensieve samenwerking met Rijkswaterstaat is daar een mooi voorbeeld van. “We hebben de raamovereenkomst voor ingenieursdiensten (ROK SO3) gegund gekregen. Een samenwerkingsovereenkomst voor de duur van 3 jaar op het gebied van assetmanagement. Samen met Arcadis zijn we verantwoordelijk voor het instandhoudingsadvies van tunnels en infrastructurele kunstwerken”, aldus Mans Damen.

Feest

Een 10-jarig jubileum laat je natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Het hele team is een dag op pad geweest, in Zandvoort hebben we een slipcursus gevolgd en als afsluiter van de dag een heerlijke barbecue. Ook is deze mijlpaal aangegrepen om de website volledig te vernieuwen.

Toekomst

Stilstaan en terugblikken is goed, maar vooruitkijken is natuurlijk minstens zo belangrijk. Kijkend naar de toekomst heeft Mans Damen zeker de nodige plannen. “We werken veel voor overheden, al dan niet via aannemers of system integrators. De komende jaren willen we ook onze positie binnen industrie en utiliteitsbouw verder uitbreiden”. Om deze doelstelling kracht bij te zetten, zijn ook al concrete acties ondernomen. “Momenteel zijn we druk bezig met het certificeringsproces voor SCIOS-scope 10. Brandveiligheid van elektrisch materieel krijgt, terecht, steeds meer aandacht. Zeker binnen industriële omgevingen zullen verzekeraars steeds vaker eisen dat er risico-inspecties conform scope 10 worden uitgevoerd. We verwachten de certificering in januari af te ronden”.

Een ander aandachtspunt gaat het IV-schap worden. A-Quin treedt al regelmatig op als installatieverantwoordelijke (IV). “Door onze uitgebreide kennis van de NEN 3140 en NEN 3840 norm beschikken we over de juiste kennis en ervaring. Deze is lang niet bij iedere opdrachtgever in voldoende mate aanwezig. We kunnen daar waarde aan toevoegen als externe installatieverantwoordelijke” aldus Mans Damen. Op dit moment wordt bekeken hoe deze dienst toegevoegd kan worden aan het gamma van A-Quin.

Kwaliteit en onafhankelijkheid leidend

Er zijn ook zaken die niet zullen veranderen. Net als in de afgelopen 10 jaar zullen ook in de toekomst kwaliteit en onafhankelijkheid een leidende rol spelen bij A-Quin. Dat begint al met de manier waarop nieuwe medewerkers intern verder worden opgeleid. Ook de SCIOS-scope 10 certificering is hierin weer een goede vervolgstap. Ook binnen de groeiambitie zijn kwaliteit en onafhankelijkheid leidend.