Wat houdt de NEN 6787 inspectie in?

Deel dit bericht

Nederland is een waterland. Hierdoor zijn er vele beweegbare bruggen in Nederland te vinden. Het is van belang dat deze beweegbare bruggen in goede staat te houden zodat deze veilig gebruikt kunnen worden. Door de norm NEN 6787 te volgen, voldoet de brug aan de relevante wetten en regelgevingen.

Wat is de NEN 6787 inspectie?

Met de NEN 6787 inspectie wordt de veiligheid van nieuwe beweegbare bruggen gewaarborgd. De inspectie is ook van toepassing bij grote wijzigingen aan bestaande bruggen. Onder beweegbare bruggen vallen volgens de NEN: “Iedere type brug, die in positie kan worden veranderd met het doel om één of meer doorvaarten vrij te maken voor de scheepvaart”.

Voorbeeldrapport NEN 6787

In onze rapportages staan overzichtelijkheid, duidelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Geen onnodig lastige of lange teksten maar een begrijpelijk, werkbaar rapport.

Wilt u zelf bekijken hoe een inspectierapport van een NEN 6787 inspectie eruit ziet? Vraag hier uw voorbeeld rapportage aan.

Hoe werkt de NEN 6787 inspectie?

De NEN 6787 inspectie is een visuele- en praktijkproef meting waarbij wordt getoetst of de brug voldoet aan de eisen en aanbevelingen volgens de NEN 6787 norm. Een object specifieke risicoanalyse is hierbij een standaard onderdeel.

Er wordt verder gekeken naar welke gevaren er zijn geconstateerd en waarin dit resulteerde. Denk hierbij gevaar voor bekneld raken of montage fouten. Maar ook veiligheid voor medewerkers volgens de Arbeidsmiddelenrichtlijn wordt hierbij meegenomen. Hierbij wordt aangegeven wat het gevolg is, bijvoorbeeld “brug gaat niet open”.

Wat levert de NEN 6787 u op?

Wat de NEN 6787 inspectie u oplevert is een veilig in gebruik te nemen brug, welke voldoet aan de wetten en regelgevingen. Omdat een beweegbare brug ook een machine is, voldoet het hiermee ook meteen aan de Machinerichtlijnen en aan de Arbeidsmiddelenrichtlijn.

Wat komt er na de NEN 6787?

Als de beweegbare brug in gebruik is genomen, is het belangrijk om periodiek de conditie van de brug te meten. Dit wordt gedaan met de NEN 2767 Conditiemeting en NEN-EN 60204-1 inspectie.

Heeft u vragen over de NEN 6787 of wilt u een inspectie uitvoeren? Neem gerust contact met ons op.

Als inspectie- en adviesbureau zijn we onafhankelijk. Dat is waarom aannemers en installateurs van elektrotechnische installaties op A-Quin vertrouwen om NEN 6787 inspecties uit te voeren. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis en kijken we gezamenlijk hoe we u van dienst kunnen zijn.

Bel ons op 0184 – 41 07 12 of stel uw vraag via ons contactformulier.