De Nieuwe Botlekbrug bereikt zijn hoogste punt!

Deel dit bericht

Afgelopen maandag heeft de nieuwe Botlekbrug haar hoogste punt bereikt. Met het plaatsen van een betonnen element van 22 ton op de eerste van de zes torens van de nieuwe Botlekbrug heeft deze op 65 meter boven NAP zijn hoogste punt bereikt!

Afgelopen weekend is er hard gewerkt aan de voorbereiding van het hoogste punt. Zo werden zondag twee sets kabelwielen op de toren geplaatst. Een zo’n set bestaat uit acht kabelwielen met een totaalgewicht van 130 ton. In juli dienen alle bovenste kabelwielen geplaatst te zijn met behulp van twee kranen, een 700- en 500- tonner. De kabelwielen zijn gegoten en afgewerkt in China en per schip vervoerd naar Rotterdam.

De nieuwe Botlekbrug wordt één van de grootste hefbruggen in Europa. De brug wordt niet alleen breder, maar ook hoger, zodat van beide kanten schepen tegelijk onder de brug door kunnen varen en de brug minder vaak open hoeft. Het werk aan de nieuwe Botlekbrug is al eind 2011 gestart.

De bouw van de nieuwe Botlekbrug is onderdeel van het project verbreding A15. Daarbij wordt de rijksweg tussen de Maasvlakte en het Vaanplein tot eind 2015 compleet verbouwd. In totaal komt er 85 km aan rijstroken bij.

Hoogste punt nieuwe botlekbrug bereikt