A-Quin uw gecertificeerde inspectiebureau

Deel dit bericht

Met trots mogen wij mededelen dat A-Quin vorige week de audit voor het “Criteria voor Toezicht” met positief resultaat heeft doorlopen.Wat houd het Criteria van Toezicht nou eigenlijk in?

Certificaat voor Toezicht

In samenwerking met en in opdracht van de Arbeidsinspectie en branche organisatie UNETO-VNI heeft KEMA Quality kwaliteitseisen opgesteld waaraan inspectiebureaus dienen te voldoen. Deze eisen zijn vastgelegd in de ‘Criteria voor Toezicht’. In deze criteria zijn naast de eisen van kennis en ervaring op het gebied van de NEN 3140, NEN 1010 en het bouwbesluit ook eisen opgenomen voor verantwoordelijkheden, onafhankelijkheid, het voorbereiden, uitvoeren, registreren en rapporteren van uitgevoerde inspecties.
Het Certificaat voor Toezicht heeft voor de beheerders / installatieverantwoordelijke van elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen o.a. de voordelen:

• aantoonbaar onafhankelijkheid van de uitgevoerde inspecties;
• aantoonbaar goed opgeleide inspecteurs;
• objectieve beoordeling van de huidige veiligheid van de elektrische installatie;
• erkend door de verzekeringsmaatschappijen.

Hiermee heeft A-Quin bewezen om een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande partner te zijn op het gebied van inspecties van elektrotechnische installaties en arbeidsmiddelen.

Deze audit zal jaarlijks worden uitgevoerd, klik hier voor onze certificaten!

Criteria van Toezicht