A-Quin sponsort Jeffrey Stuut

Deel dit bericht

Hoe geef je maatschappelijk verantwoord ondernemen vorm? Natuurlijk het liefst op een manier die ook bij je organisatie past. Wij hebben ons daarom verbonden aan paralympisch alpineskiër Jeffrey Stuut.

Het verhaal

Jeffrey werd op 25 mei 1995, 8 weken te vroeg, geboren. Bij zijn geboorte kreeg hij een hersenbloeding, met cerebrale parese als gevolg. Hoewel de artsen tegen zijn ouders zeiden dat Jeffrey waarschijnlijk nooit zou kunnen lopen, is dit mede dankzij de inspanningen van zijn moeder toch gelukt.

Op zijn 5e kwam Jeffrey in aanraking met skiën. In 2012 begon hij met wedstrijd skiën, waarna in 2013 de uitnodiging voor de nationale skiselectie volgde. In 2015 volgde een nieuwe tegenvaller. Jeffrey brak zijn rechterbeen, op drie plaatsen. De rest van dat seizoen ging verloren, maar ook nu knokte Jeffrey zich terug. In 2018 deed hij mee aan de Paralympische Spelen in PyeongChang. Zijn beste prestatie uit drie onderdelen was de 12e plaats in de Reuzenslalom. Hieronder vind je een filmpje van de afdaling waarin hij 19e werd.

 

Verlies van A-status

Helaas waren de prestaties van Jeffrey op de Paralympische Spelen onvoldoende om zijn A-status te behouden. Dit had nogal wat consequenties, niet in de laatste plaats op financieel gebied. Zonder hulp zou het nog maar de vraag zijn of Jeffrey zijn carrière op dit niveau voort zou kunnen zetten. Voor A-Quin is dit één van de redenen geweest om hem te ondersteunen door sponsoring.

Bezieling, werklust en volhouden!

Mans Damen, directeur van A-Quin licht de gedachte achter het sponsorbesluit graag toe: “Het is indrukwekkend om te zien met hoeveel bezieling Jeffrey met zijn sport bezig is. Hij traint 10x per week op Papendal, met een enorme inzet. We verbinden ons graag aan iemand met zo enorm veel bezieling en werklust. We herkennen ons er in en het motiveert ons als bedrijf ook om elke dag weer voor het maximale resultaat te gaan”.

Wil je meer weten over Jeffrey Stuut? Bekijk dan: