Interview: Drie ondernemers die elkaar versterken in de infrasector

Deel dit bericht

ProRivium heeft een flink netwerk aan relaties en samenwerkingspartners opgebouwd afgelopen tijd. Eén van die samenwerkingspartners is A-quin. A-quin richt zich op inspecties en advies in infrasector, en is zo een goede aanvulling op het dienstenpakket van ProRivium. Recent heeft A-quin alle kunstwerken van de Betuweroute aan een inspectie onderworpen. Tijd om Mans Damen, eigenaar van A-quin te interviewen!

Allereerst vroegen we Mans naar A-quin, wat is het voor een bedrijf? Mans: ‘A-quin is een betrouwbare en ervaren partner op het gebied van infrastructuur. We inspecteren bruggen, tunnels, wegen, gemalen, aquaducten en andere objecten.’ Bij A-quin werken ongeveer 15 tot 20 personen aan projecten als de Utrechtse Galecopperbrug, de Schipholtunnel, de Calandbrug, de Vlaketunnel en de Velsertunnel. A-quin geeft ook advies, als ondersteuning aan overheden, engineersbureaus en aannemers. ‘Van het schrijven van een bestek tot het uitschrijven van tenders of het schrijven van onderhoudsplannen,’ vertelt Mans.

Nog voor ProRovium bestond, werkte A-quin al regelmatig samen met Proficium; de andere samenwerkingspartner van ProRivium. Proficium is een bureau dat zich richt op het assetmanagement van de infrasector; adviseurs vinden oplossing voor klanten met technische vraagstukken in de rail-, weg-, water- en energiesector. Mans licht de samenwerking toe: ‘Proficium bestaat al wat langer dan ProRivium. Toen ProRivium werd opgericht en een samenwerking startte met ProFicium, ontstond er automatisch een drie-eenheid. Remco van der Gaag (ProRivium), Bram te Klei (Proficium) en ik, we zijn drie ondernemers die elkaar versterken in de infrasector; we vullen elkaars diensten op een goede manier aan.’

‘Dat was vorig jaar bijvoorbeeld het geval,’ gaat Mans verder. ‘ProRivium wilde een aantal inspecties uitvoeren op het tracé van de Betuweroute, van ‘zee tot Zevenaar’. Wij hebben toen electro-, werktuigbouwkundige en civiele inspecties uitgevoerd. Het ging met name om een visuele inspectie: groeit er mos op de kunstwerken, zitten er gaten in het beton?’

Mans kijkt een toekomst met ProRivium zonnig tegemoet. ‘We hebben absoluut de wens om in de toekomst vaker samen te werken! Er is een goede klik tussen onze organisaties, dus we blijven kijken naar wat we voor elkaar kunnen betekenen!,’ besluit Mans zijn verhaal.