Water

Nederland heeft wereldwijd een leidende rol wanneer het gaat om leven met water. Om de waterwegen veilig en in goede conditie te houden, is goed beheer en onderhoud essentieel. Met een breed scala aan inspecties, helpen we daar graag bij. Zowel boven als onder de waterlijn.

Inzicht in conditie van kunstwerken

Gemalen, aquaducten, bruggen, sluizen… zomaar een aantal belangrijke schakels in waterbeheer. De impact van slecht presterende assets en kunstwerken is vaak fors, of het nu gaat om de functie of de veiligheid. De inspecties zorgen ervoor dat u niet alleen weet wat de huidige conditie van uw assets is, maar ook wat de risico’s zijn. Nu en op langere termijn.

Duikinspecties

Wat werken met water bijzonder maakt, is dat (delen van) objecten zich vaak onder de waterlijn bevinden. Gelukkig zijn we goed thuis in de wereld van duikinspecties. Met duikinspecties brengen we ook de conditie van objecten onder water in beeld. Ook ruimtes met beperkte ruimte zoals rioolbuizen of uitstroomopeningen kunnen geïnspecteerd worden.

Maatwerk. Doen we.

De complexiteit van water gerelateerde installaties zorgt ervoor dat standaard inspecties, zoals de NEN 2767 of NEN 3140 inspecties, niet altijd het antwoord zijn. Op basis van uw vraagstuk leveren we daarom ook vaak inspecties op maat. Zo inspecteren we regelmatig installaties die niet goed functioneren. Door een gericht technisch onderzoek, kunnen we op zoek naar de oorzaak. Zo krijgt u precies het inzicht dat u zoekt!

Inspecties: start met vooruit kijken.

Met de inzet van onze (duik)inspecties, werken we niet alleen aan het oplossen van problemen, maar bieden we ook handvatten voor preventief onderhoud. Vanuit het inzicht in de huidige conditie van uw objecten, bent u beter in staat toekomstig onderhoud in te schatten en te budgetteren.

Bekijk ter inspiratie ook eens een selectie van projecten die we eerder hebben uitgevoerd. Ook hebben we een overzicht gemaakt van de meest voorkomende standaardinspecties. Wat kunnen we voor u doen?

Meer informatie

Stef Höppener
06-51553735
Stuur een e-mail


Bekijk de brochures

Ontvang een voorbeeldrapportage!

Ieder vraagstuk binnen deze discipline brengt een stukje maatwerk met zich mee. We beschikken over een aantal geanonimiseerde standaardrapportages, die we u op verzoek kunnen toesturen. Zo krijgt u een goed beeld van onze expertise en een duidelijk inzicht in hoe we rapporteren. Vul onderstaand uw gegevens in, dan nemen we contact op om te zien welke voorbeeldrapportage het beste aansluit bij uw vraagstuk.

Door A-Quin uitgevoerde inspecties

Water inspectie

We hebben de ervaring, kennis en passie om iedere inspectie goed uit te voeren. Elk object is uniek. Daarom inspecteren we ieder object apart en om die reden is ook ieder rapport uniek.

Kiest u voor betrokkenheid, betrouwbaarheid en professionaliteit? Dan kiest u A-Quin.

Meer informatie

Stef Höppener
06-51553735
Stuur een e-mail

NEN2767 Conditiemetingen

In welke staat verkeert uw object of installatie? De NEN 2767 conditiemeting geeft het gewenste inzicht. Door de uniforme manier die de NEN 2767 normering voorschrijft bent u op de hoogte van de conditie en bent u beter in staat uw beheer hierop af te stemmen.

Meer over deze inspectie

Duikinspecties

Ook onderdelen van objecten die zich onder de waterlijn bevinden moeten geïnspecteerd worden. Om de toestand van deze onderdelen goed in kaart te kunnen brengen, zijn duikinspecties de oplossing!

Meer over deze inspectie

Elektrotechnische Inspecties

Veiligheid van elektrotechnische installaties is letterlijk van levensbelang. A-Quin zorgt ervan dat u op de hoogte bent van mogelijke risico’s, door vakkundige inspectie, overzichtelijke rapportage en duidelijke adviezen.

Meer over deze inspectie

Programmeringsinspectie

De programmeringsinspectie geeft inzicht in de maatregelen die genomen moeten worden om een object economisch rendabel in stand te houden. Een budgettering is op deze manier veel eenvoudiger te maken.

Meer over deze inspectie

Toestandsinspectie

Welke invloed hebben het dagelijks gebruik, veranderende gebruiksintensiteit en omgevingsfactoren op de door u beheerde (bewegende) objecten? Die vraag beantwoorden we door deze gerichte toets op het functioneren van uw object.

Meer over deze inspectie